ГАЛЕРЕЯ


КОНТАКТИ

Наша адреса: 
Вул. Паризької Комуни 58, місто Бердичів, Житомирська обл.

Поштова адреса: 
А/С 14, м. Бердичів, Житомирська обл., 13303

Телефони:
               
(04143) 4 42 89  тел/факc
(04143) 4 42 90

Електронна пошта (email)

СТАТИСТИКА



Асоціація Новомедіа


Каталог христианских сайтов Для ТЕБЯ

Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое.

Locations of visitors to this page




Круглий стіл «Реалії і перспективи державно-конфесійних відносин»

18 лютого у великій залі Житомирської ОДА пройшов круглий стіл «Релігійні організації Житомирщини в контексті головних викликів сьогодення: реалії і перспективи державно-конфесійних відносин».
Керівники релігійних організацій Житомирщини разом з представниками влади, зібралися в одній залі.
На заході були присутні заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, керівники релігійних організацій, координатор Центру допомоги учасникам АТО та волонтер Юлія Толмачова, представники структурних підрозділів Житомирської ОДА та керівники релігійних організацій області.
«Релігія і віра відіграє у нашому житті найважливішу роль. Ми зібралися для того, щоб обговорити ті важливі питання, які нас будуть об'єднують, а не навпаки. Всі розуміють у яких умовах зараз перебуває суспільство і роль віри та церкви неможливо переоцінити», - наголосив Ярослав Лагута.
Присутні обговорили проблеми міжконфесійних конфліктів, особливо міжправославних, які призводять до поділу суспільства на релігійному ґрунті.
Повернення майна релігійних організацій, законодавство про свободу совісті та релігійні організації, викладання дисциплін, пов'язаних з релігією у навчальних закладах також були розглянуті.
Крім того, обговорили і толерантизацію міжконфесійних відносин, стан сучасного православ'я, призов до лав Збройних Сил України тих, віра яких забороняє брати в руки зброю та допомогу релігійних організацій українським бійцям на Донбасі.
В роботі круглого столу, від наших церков взяли участь регіональний єпископ Петро Залізний та пастор помісної церкви «Філадельфія» м. Бердичів Валерій Влачига

Стрітення Господнє!

Дорогі брати і сестри, вітаю вас зі святом Стрітення Господнє!
За Законом Мойсея батьки повинні були приносити своїх первістків на сороковий день після народження у храм для посвячення Богу. При цьому потрібно було в подяку Богу принести жертву. Щоб виконати цей закон, Марія з Йосипом принесли немовля Ісуса в Єрусалимський храм, а для жертви принесли двох голубиних пташенят. Історія говорить, що весь народ ізраїльський чекав Месію, пришестя Якого сповіщали багато пророків. Очікував Месію і старець Симеон, якому було відкрито Святим Духом, що не бачитиме смерті перш, ніж побачить Христа Господнього. І ось у храмі відбулася зустріч (слов'янське слово «стрітення» перекладається на сучасну російську мову як «зустріч»), зустріч людства в особі старця Симеона з Богом.
Євангеліст Лука оповідає про цю подію так: «Після восьми днів, щоб обрізати [Немовляти], дали Йому ім'я Ісус, назване Ангелом перш зачаття Його в утробі. А коли дні їхнього очищення за Законом Мойсея, принесли Його в Єрусалим, щоб поставити Його перед Господом, як у Законі Господнім написано: Кожне дитя чоловічої статі, що розкриває утробу, має бути посвячене Господу, і щоб жертву скласти, як у Законі Господньому , дві горлиці або двоє голубенят. Тоді був в Єрусалимі чоловік, ім'ям Симеон. Він був муж праведний і благочестивий, потіхи чекав для Ізраїля і Дух Святий був на ньому. Йому було відкрито Святим Духом, що не бачитиме смерті перш, ніж побачить Христа Господнього. І прийшов Духом у храм. І, коли батьки принесли Немовля Ісуса, щоб учинити над ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, благословив Бога і сказав: Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом Твоїм із миром, бо побачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед всіма народами, світло на просвіту поганам і на славу народу Твого Ізраїля. Йосиф і Матір Його, дивувалися сказаному про Нього. І благословив їх Симеон і сказав Марії, Його матері: Ось призначений Цей на падіння і на повстання багатьох в Ізраїлі і на знак сперечання, - і Тобі Самій зброя пройде душу, - щоб відкрились думки багатьох сердець »(Євангеліє від Луки, 2 розділ , 21-35 вірші).
Симеон довгий час чекав виконання пророцтва. По натхненню від Духа він приходить в храм і бачить виконання передбаченого йому. У вигляді Людини він побачив Бога. Ми бачимо це в тому, що він не звертається до Ісуса, як до дитини, але як до Вічного Бога. Ця подія є ще одним яскравим доказом, що Ісус Христос - Син Божий. Але, крім безлічі врятованих людей, Симеон передбачає і жорстокість людей, відкидання порятунку Божого, передбачає хресні страждання і смерть Христа і ті скорботи, які спіткають Його мати. Не все, як і говорив старець, скористаються порятунком, принесеним на землю Христом. Одні з радістю приймуть Його, а інші відкинуто.
Цього ж дня в храмі відбулася ще одна зустріч. «І була Анна пророчиця, дочка Фануїлова, від коліна Асирового, глибокої старості, проживши з чоловіком від дівування свого сім років, вдова років вісімдесяти й чотирьох, що не відходила від церкви, постом і молитвою служачи Богові вдень і вночі. І вона в той час, Бога славила та говорила про Нього всім, хто визволення Єрусалиму »(36-38 вірші). Стара жінка, вдова Анна, також стала свідком великого таїнства пришестя Спасителя. Вона не відходила від храму, служила Богові день і ніч. Господь дарував їй велике щастя побачити народженого Господа. Вона, сповнившись духовної радості, славила Господа і говорила про Нього всім, хто визволення Єрусалиму (38 вірш). Це була важлива подія: праведники минає Старого Завіту - Симеон і Анна - удостоїлися зустріти в храмі Спасителя всього людства!
Свято Стрітення Господнього вчить тому, що Бог вірний Своїм обіцянкам. Ще Адаму і Єві Він обіцяв послати на землю Спасителя всього роду людського, що і здійснилося. Також свято Стрітення всім нам нагадує про прийдешню зустріч з Богом. Кожен з нас постане перед Ним, тому для нас так важливо зустрітися з Богом ще на Землі, щоб примиритися з Ним! Він прийшов на землю для всіх людей. Для того, щоб врятувати все людство!
Коли людина зустрічається з Богом, це важлива подія, що міняє людину, її життя, погляди, поведінку. Чи відбулася у Вашому житті справжня зустріч з Господом? Зустрілися Ви з живим Ісусом Христом, Який прийшов у цей світ, помер за гріхи наші і дарував нам Спасіння і життя? Якщо у Вашому житті вже відбулася зустріч з Богом, радійте і дякуйте Йому за те, що Ви вже знаєте Ісуса Христа. Але нам також важливо бути готовими до зустрічі з Ним під час Його другого пришестя. Будемо молитися про наших невіруючих рідних, близьких і друзів, щоб і у них відбулася особиста зустріч з Ісусом Христом, щоб вони прийняли Його особистим Спасителем!

Єпископ Петро Залізний

Христос Народився! Славімо Його!

 

Різдвяне зїздне служіння

Доброю традицією у нашому об'єднані стали з'їздні служіння, на які приїздять усі служителі і бажаючі брати та сестри церков Житомирщини, запрошуються спікери, а також приходять просто всі бажаючі послухати Боже Слово і бути частиною чогось великого. Саме завдяки такому бажанню до єдності перед Богом, подібні зібрання й отримали назву з'їздних служінь.
Нещодавно, а саме на третій день Різдва Христового, таке з'їздне служіння знову відбулось в приміщенні помісної церкви «Філадельфія» міста Бердичів пасторське служіння в якій несе Валерій Юрійович Влачига. Ще до початку богослужіння зал наповнили християни з різних церков так, що навіть довелось доставляти стільчики! Враховуючи те що, Різдво продовжувалось, присутні мали можливість разом співати Різдвяних пісень і таким чином ще раз радіти Божому подарунку для людства - народженню Господа Ісуса Христа.
Розпочав служіння Забєлін Олексій Володимирович єпископ по Житомирській області, який являється також старшим пастором помісної церкви «Філадельфія», де й відбувалось усе дійство. Початком усьому була спільна молитва до Отця Небесного, після чого пастор Олексій надав можливість прославити Народженого Спасителя наймолодшим братам та сестрам, тобто дітям. До речі всім присутнім на цьому богослужінні дітям, благодійна організація «Відкрите серце» надала чудові різдвяні подарунки. Ну а далі пастори по черзі вітали всіх присутніх оставляючи на згадку місце зі Слова Божого і закликаючи присутніх наповнюватися миром який приніс на землю Спаситель і просили нести цей мир туди де в ньому є потреба. А також група з помісної церкви «Філадельфія» смт Романів, які служили усім присутнім своїм співом та грою на музичних інструментах.Підводячи підсумки варто сказати, що це з'їздне богослужіння справді стало великим благословенням для тих, хто віднайшов час і прийшов для того, щоб поклонитись Богу. Воно тривало близько чотирьох годин, але потрібно зауважити, цей час сплинув дуже швидко і кожен мав нагоду насправді бути в школі Христа і перебувати у спілкуванні святих.

 


Рукопокладення служителів

Відзначити як окрему подію, варто рукопокладення на пасторське та дияконське служіння братів та сестер, які згодились нести цю досить не легку працю на своїх плечах. Ця визначна для них подія відбулась на третій день Різдва, девятого січня 2016 року на з'їздному служінні в приміщенні помісної церкви «Філадельфія» міста Бердичів пасторське служіння в якій несе Валерій Юрійович Влачига.
Одного разу, в першоапостольській церкві виникла ситуація, коли апостолам були потрібні помічники, які відповідали б за певні господарські справи в церкві, для того, щоб самі апостоли перебували в «служінні Слова». Саме тоді апостоли покликали решту учнів і було прийняте рішення: «виглядіть із поміж себе сімох мужів доброї слави, повних Духа Святого та мудрости, їх поставимо на службу оцю» (Дiї.6:3).
Іншими словами, для того що Євангеліє проголошувалось, потрібні були люди які б перебували в служінні Словом, а також ті, хто працювали свого роду у господарській сфері і вирішували б різні питання з церковного життя.
Отже, на пресвітерське служіння церкви «Хліб живий», що в місті Коростишів, було рукопокладено Демець Василя Михайловича та Оксану Степанівну. Тепер вони являються основними пасторами у цій помісній церкві. Інше подружжя - це Залізний Сергій Михайлович та Наталія Іванівна, які тепер будуть нести дияконське служіння в церкві «Філадельфія» смт Романів.
Новоспеченим служителям, настанови давав єпископ по Житомирщині Олексій Володимирович Забєлін. Ним було прочитано текст з послання до Тимофія третього розділу - напутнє слово всім хто прагне служіння, або вже знаходиться в ньому. Молитву благословення здійснювали: регіональний єпископ Петро Миколайович Залізний, єпископ по Житомирщині Олексій Володимирович Забєлін та помічник єпископа з питань дитячого служіння пастор Василь Олексійович Юрчук.
Житомирському обласному управлінню наших церков залишається лише ще раз привітати цих хоробрих учнів Христа, які готові не просто самотужки йти за Господом, а ще й вести за собою інших до престолу Його благодаті. Рясних Вам благословінь у праці на Ниві Божій!

Ольга Ганчаренко